Tekstilparken: En oase mellem by, skov og havn
Tekstilparken er den perfekte kombination af byliv, natur og det gode naboskab. Det er det eneste sted i Odense, hvor du bor med skoven i baghaven, et supermarked få meter fra hoveddøren, gåafstand til havnemiljøet og samme korte afstand til det stemningsfulde liv i gågaderne. De store arealer har tilmed gjort det muligt at lave parkeringsplads til alle beboere, og skønne stisystemer binder hele området sammen.
Det nye Tekstilparken
Projektet omfatter omdannelsen af Nordisk Tekstils tidligere industrigrund til en boligbebyggelse, hvor natur og rekreation kombineres med en let og direkte adgang til Odense Havn og bylivet i centrum. Tekstilparken består af både rækkehuse, punkthuse og en nyindretning af industrihallen, hvor en stor REMA 1000-butik gør beboernes indkøbsture nemme og bekvemme.
Grønne arealer med plads til leg og afslapning
Tekstilparkens udearealer er indrettet på beboernes såvel som på naturens præmisser. I vil opleve et sammenhængende græstæppe med naturstier der binder bebyggelsen sammen, og der er spredt beplantning, der sikrer variation og diversitet i omgivelserne. Derudover er der skønne områder, som er udlagt til legeareal, hvor børnene kan boltre sig. Video: Tekstilparkens udendøresarealer
Brug for ekstra opbevaring - til en ekstra god pris?
Alle boliger i Tekstilparken har eget depotrum, og derudover har du som lejer eksklusiv mulighed for billig leje af et større opbevaringsrum (2,5 - 4 m2) i den gamle industrilhal - i kort gåafstand fra din lejlighed eller rækkehus. Der er et begrænset antal, så der udlejes efter først til mølle- princippet. Der er adgang døgnet rundt, så du altid kan tilgå dine opbevarede kasser, hobbyudstyr, møbler m.m.
Prisen for leje af et ekstra depot er 325 kr. pr. måned, hvilket er en særlig fordelagtig pris sammenlignet med, hvad andre forlanger for samme løsning.
Fakta om projektet
- Bygherre: Nordisk Tekstil Bebyggelsen A/S
- Arkitekt: Norconsult/Skovhusarkitekter
- Ingeniør: INGENIØR'NE
- Totalentreprenør: Nordstern A/S
- Byggestart: Februar 2021
- Indflytningsklar: Etape 2: Juni 2023
- Antal boliger: Etape 1: 13 rækkehuse og 24 lejligheder // Etape 2: 21 rækkehuse og 24 lejligheder
Attraktiv placering i udkanten af Odense C
Tekstilparken har en særegen placering; fra nord og syd opnås der adgang til grunden fra Rugårdsvej, og mod øst er der direkte adgang til natur og skovområder. I den sydlige del af den oprindelige industrigrund ligger den gamle industribygning, der med sit rustikke udtryk er med til at give karakter til området. Dette giver særlige muligheder for at skabe en urban bebyggelse med naturen og historisk islæt som naturlige komponenter.
Gennemtænkt anlægsarbejde
Rækkehusene placeres omkring en grønning - med ryg mod adgangs- og tilkørselsveje. Rækkehusenes haveside fremstår derfor rolig og privat, og lejlighederne i punkthusene ligger på grænsen til skovområdet, hvilket giver en glidende overgang mellem boligerne og den omkringliggende natur. Arealer til parkering, renovation m.m. placeres med mindst muligt visuelt aftryk. Dette suppleres af et velovervejet materialevalg og belægningstyper, der både skaber mulighed for nedsivning og viderefører det grønne islæt.
Tekstilparkens historie
Da den odenseanske manufakturhandler Christian Husum Mogensen grundlagde sin forretning, købte han sine varer hos de talrige fynske hjemmevævere. Men allerede i 1874 oprettede han sit eget væveri, Slotsgadens Dampvæveri ved Vindegade.
De oprindelige bygninger ved Rugårdsvej blev ombygget og tilbygget i flere omgange. I 1949 stod endnu en ny, moderne fabriksbygning færdig. I 1955 overtog Nordisk Fjer-koncernen virksomheden. Firmaet blev rekonstrueret under navnet Nordisk Tekstil Væveri og Trykkeri.
Fra 1970’erne gik Nordisk Tekstil over til at producere færdigvarer, og samtidig flyttede en del af fabrikationen til Middelfart. Tilbage i Odense var administration, farveri og trykkeri. Nordisk Tekstil stoppede produktionen i 2008, og den resterende del af virksomheden flyttede.
Fjergangen
Tekstilgangen 32
Fjergangen
Tekstilgangen 15
Tekstilgangen